Shirataki Nudlar för dig som vill minska ditt kaloriintag

Shiratakinudlar är en unik ingrediens som fyller magen samtidigt som det innehåller få kalorier. Dessa nudlar innehåller också en typ av fiber som har imponerande hälsofördelar. Faktum är att denna fiber har visat sig orsaka viktminskning i många studier. Denna artikel förklarar allt du behöver veta om shirataki nudlar och deras fördelar. Artikeln ger också recept och detaljerade instruktioner om hur man förbereder dem.

När vi talar om näring och mat måste vi tänka kring ingredienserna. Det är den enkla regeln för näringslära.. att om det finns en lista med ingredienser och orden är svåra att uttala, då innebär det att dessa inte är bra för dig. Och om ingredienserna är mycket enkla i sig, bör de vara hälsosamt och näringsrikt.

Shirataki Nudlar härrör i grunden från Japan. Shirataki betyder i princip vitt vattenfall. De är långa genomskinliga nudlar gjorda av ''Konjakrot”. Konjakrot också känd som djävulens tunga. Konjakrot nämns regelbundet som medicin i Kina och Japan sedan flera tusen år tillbaka. Det rekommenderades för behandling av astma, hosta och hudsjukdomar. Men idag används det även för mat. Det används också för att göra Shirataki Noodles. De här innehåller även mycket mindre kalorier. Vi pratar fiberrik mat utan kolhydrater. Innehållsämnen i shirataki nudlar är konjakrot, vatten och kalkvatten. Det har en geléartad konsistens. Shirataki nudlar är lätt tillgängliga i både torr och våt form. Och kan på så sätt bevaras under ett år.

Hälsosamma mirakelnudlar

Shirataki nudlar kallas även för mirakel nudlar. Dessa är mycket hälsosam. Personer som är mycket medvetna kring fett, och vill gå ner i vikt, gillar att äta dem. De har ingen smak i säg, men har en viss fisklukt när de packs i vått tillstånd. För att göra dem läckra bör man lägga till några smaker. Mestadels ställs frågan ''Är shirataki nudlar hälsosamma”? Och svaret på frågan är, ja, de är hälsosamma Som jag nämnde ovan innehåller dessa nudlar mycket mindre kalorier, högre mängd fibrer utan kolhydrater. Kort sagt har de noll kalorier. Fibern kallas Glucomannan fiber som även förekommer i chiafrön. Det ger inga kalorier alls, dock ger det bra bakterier för matsmältningssystemet. Glukomannan fiber har förmågan att absorbera massor av vatten och förvandlda det till gel.

Shirataki nudlar kan absorbera upp till 50 gånger sin vikt i vatten. Dessa nudlar växer snabbt i popularitet i västvärlden. Dessa är tillverkade av naturliga växtfibrer, och är  helt säkra att konsumera. Shirataki nudlar har också många fler fördelar. De är bra för blodsockerkontrollen. Människor som besväras med sitt blodsocker och använder insulin, bör använda dem och se bra resultat. Glukomannan fiber kan minska nivån av blodsocker. Det kan hjälpa kroppen och kontrollera nivåerna, inom 2 till 3 veckor. Det är mer effektivt om de används före varje måltid.

Kontrollerar kolesterolnivån

shirataki nudlarForskningen visade att shirataki nudlar också hjälper till att kontrollera kolesterolnivå. Glukomannan fiber kan absorbera upp till 50% av vatten. Dessa nudlar smälter mycket långsamt och hjälper till att fördröja att näringsämnen absorberas i blodomloppet. Det sägs att shirataki nudlar används för att förhindra kolesterol från att åka runt i kroppen. American Journal of Clinical Nutrition rapporterade att 70 män upplevt 10% mindre kolesterol efter en månads lång behandling med fiber. Efter studien jämfördes fibern med placebo, och resultatet var att 11 patienter verkligen upplevde en förbättring av kolesterol reducering.

Glucomannan kan inte absorberas , men finns kvar i matsmältningssystemet. Här kan det hjälpa till att bilda avföring. Det ökar kostfiber som främjar övergripande maghälsa och hjälper till att bota förstoppning. Det skapar nyttiga bakterier som fungerar som en prebiotisk-effekt i tarmen. Nu är frågan vad prebiotisk-effekt är? Och svaret är att prebiotika är maten som innehåller sådana ingredienser som skapar dessa bakterier som bidrar till att öka vår hälsa.

Shirataki nudlar har mestadels cantin-vatten och viss mängd glucomannan. Dessa mirakel nudlar kan öka fördelarna med fiber, beroende på vilka grönsaker du väljer att toppa med. Som det beskrivs ovan är shirataki nudlar mycket fördelaktigt för hälsa och manesjukdomar. Liksom förebygger det uppkomst av tjocktarmscancer. Det ger många fantastiska fördelar med sitt fiberinnehåll. Den rengör kroppen från onödiga gifter.

Dessa nudlar innehåller inga stärkelser, socker eller kalorier. Det passar för smidigt hälsomedvetna val. Den här sortens nudlar är även de bästa substitutet för pasta. Dessa låg kolhydrat nudlar är mycket bra för för känslig mage. Dessa nudlar kan vara ett bra kostalternativ för alla som följer en diet låg på kolhydrater och låg kalcium. Dessa nudlar kan även förbättra ämnesomsättningen. Som vi vet så kommer de mesta med fördelar och nackdelar. Dessa nudlar kommer även med vissa biverkningar. Här kommer det berömda talesättet in i bilden, som lyder "överskott av allt är dåligt". Detsamma gäller alltså överanvändning av dessa nudlar.

Glukomannapulver och dess bieffekter

Den viktigaste ingrediensen av dessa nudlar är glukomannan pulver. Det anses säkert när det används i mat, men när det används för mycket, skapar det obehag i buken, förstoppning och diarré. I USA under 2001, ägde flera dödsfall rum på grund av kvävning medans man åt godis av gelé. Därför förbjöd Drug Administration försäljning av gelé och karameller gjorda på samma konjak. Samma förbud gällde för Europa, Kanada och Australien.

Glucomannan kan orsaka milda magproblem som löshet. I detta fall är det bästa att införa Shirataki nudlar i kosten gradvis. Och för att förhindra detta, se till att ta läkemedel i minst en timme före eller fyra timmar efter att ha ätit shirataki nudlar. Det har förekommit vissa incidenter i matstrupen, hals eller tarmblockering med glucomannan tabletter som absorberar stora mängder vatten. Observera att tabletterna inte är samma som shirataki nudlar som redan innehåller vatten och inte utgör denna risk. Eftersom det inte finns några näringsämnen, överanvänd inte produkter som innehåller glukomannan. Den stora majoriteten av din kost bör inriktas på riktig mat (ägg, kött, icke-stärkelserika grönsaker, rå mjölk, avokado, bär, nötter, etc).

Skippa pastan!

Dessa nudlar kan användas i stället för traditionell pasta i nästan alla maträtter, inklusive italienska och asiatiska recept. De är nästan smaklösa och absorberar smaker väl, vilket gör dem till ett perfekt komplement till grytor, soppor och pastarätter. De flesta märken komma våta, eller förkokta i vatten i paketet. De kan tekniskt konsumeras på detta vis, men det rekommenderas att skölja dem väl under rinnande vatten i några minuter. Detta tar bort den något fiskluktande doft som är ett resultat av lagring i vatten i paketet.

För bästa konsistens, har jag hittat följande metod hjälpsam:

  1. Vaska nudlarna i vatten
  2. Skölj under kallt vatten 1-2 minuter
  3. Lägg i kokande vatten i ytterligare 1-2 minuter för att de ska mjukna och förbättra konsistensen
  4. Vaska nudlarna, och lägg i en torr stekpanna på medelvärme i minst 5 minuter för att torka
  5. Lägg till i en rätt eller lägg till smaker som önskas

Dessa nudlar kan vara ett bra glutenfritt alternativ till vanliga nudlar. De kräver särskilda förberedelser men tar till sig smaker väl. Shirataki nudlar kan vara bra för viktminskning och anses som ett veganalternativ, paleo och näringsrikt alternativ till andra nudlar. Att ha en skål med shirataki nudlar istället för pasta, en eller två gånger i veckan kommer inte att göra en enorm skillnad för din vikt.

Finns online och i vissa butiker

Mestadels så förekommer frågan om vart man kan köpa shirataki nudlar? Medan Shirataki nudlar har vunnit popularitet under de senaste åren, kan det ibland vara svårt att faktiskt hitta dem.  Nationella livsmedelskedjor kan ha shirataki nudlar i sitt sortiment, men du kan ha svårt att hitta dem.  Om du kolla in pastahyllan i din mataffär hittar du dem inte där.  Du kan ibland hitta shirataki nudlar i den asiatiska eller internationell hyllan i din mataffär. De håller oftast upp till ett år.  Om du behöver tofu shirataki nudlar, så brukar det förvaras i en kyl, vid sidan av där du vanligtvis hittar tofu.

Kort sagt kallas Shirataki nudlar för mirakel nudlar, vilket är sant.