Två vanliga misstag efter träningen

Den stora shaken du slängde ihop direkt efter träningen kan skada mer än den hjäloer. Ställ undan mixern och öka din framgång!

En efter träningen proteinshake är den gyllene standarden för återvinning näring i fitness samhället. Finns det något bättre sätt att få fart muskeluppbyggnaden och reparationsprocessen än med snabbverkande vassleprotein och snabbt smälta kolhydrater?

Tja, om ditt mål är att bygga muskler, du kan inte gå fel med en shake. Men om ditt mål är fettförbränning, du absolut kan. Sluta göra dessa tre efter träningen näring misstag att bättre följa din kost!

Misstag 1: Överdosering av socker

Efter träningen fönster har marknadsförts som den bästa tiden att konsumera mycket socker eftersom snabbt smälta kolhydrater kommer att levereras direkt till dina muskler. Det finns ingen bättre tid för detta snabb leverans än efter träning. Dina muskler kommer att fungera som en svamp, blötläggning upp alla eventuella näringsämnen kastas deras sätt.


Men det betyder inte att du bör dumpa fruktjuice och Nutella i din efter träningen smoothie! Ta en hög socker strategi efter träningen kan ha två stora nackdelar. Till att börja med kalorier lägga upp, och de lägger upp snabbt. Innan du vet ordet, kan din Nutella och banan protein smoothie närma 1000 kalorier. För någon bantning på 1.800 kalorier per dag ... ja, du får bilden.

Dessutom är hög socker fare inte satiating. Snabb smälta karaktär av dina ingredienser hjälper fylla kolhydrater butiker, men det inte lämnar du känner fullt ut för mycket länge. Så du har förbrukat en stor del av din dagliga kalorier, och du kommer att vara hungrig igen snart nog.

Detta är ett recept för kosten katastrof.

Misstag 2: Din Shake är din största måltid om dagen

Många lyftare äta deras största måltiden på dagen när de tränar. Om denna måltid är en shake med kosttillskott, innebär detta dumpning halv av köket skafferi i din mixer efter ett träningspass. Men när du kost, kan detta arbeta mot dig, speciellt om du arbetar ut först på morgonen eller sent på kvällen.


Resultatet är en mycket skev fördelning av kalorier, en som lämnar du ravenous och trött för en stor del av dagen.

The Fix: Sluta tro att du behöver en Post-Workout Shake

Här är affären: Du behöver inte en shake efter träningen. Du kan fortfarande återhämta sig, göra vinster och bli starkare genom att välja hela livsmedel snarare än en snabb kokvätska efter din sista set. Plus, kommer detta val att hålla hungern i schack för timmar att komma. Hela livsmedel är i allmänhet mer mättande än vätskor. Det beror på att handlingen att tugga stimulerar mättnadssignaler som ska skickas till hjärnan, och vätskor smälta snabbare än fasta livsmedel.

Välja en hel återhämtning måltid kommer också att ge dig möjlighet att konsumera fiberrik mat. Fiber saktar kraftigt ned matsmältningen, vilket bidrar till att främja fullhet för de många timmar framöver. Även om du kastar havre och frukter i din mixer, kommer den kraftiga bladet helt upplösas fiber stärkelse, vilket gör stärkelsen mindre stel.

Överväga en platta med magert protein, hälsosamma kolhydrater, och gott om grönsaker. Och, naturligtvis, dricka mycket vätska, också. Denna kombination kommer att främja återvinning och fyllighet. Dessutom för att dämpa hunger smärtor under hela dagen, sträva efter en jämnare fördelning av kalorier, snarare än att spara dem för din efter träningen måltid. Se även till att få i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler, så som zink, magnesium, järn, vitamin D och vitamin K2.

'