proteinpannkakorProteinpannkakor

Proteinpannkakor är en ny trend som kombinerar hälsokost med en schysst smakupplevelse. Dessa recept tar bort det mesta av mjölet som finns i traditionella pannkakor och ersätta det med proteinrika ingredienser, som keso, vassleprotein och jordnötssmör. Testa att göra protein pannkakor med dessa recept som innehåller hela 18 till 33 g protein per portion!

Läs mer: Vilket proteinpulver ska jag välja? 

 

Vaniljproteinpannkakor

 1. Köp vaniljproteinpulver. Traditionellt används dessa i smoothies och shakes för att öka proteinintaget snabbt efter träningen. Tillskottet adderar smak och massor av protein.
 2. Placera 1/3 kopp (52 g) av havregryn i mixer eller matberedare.
 3. Separata 3 äggulor från vitan. Efter separation av ägget så häller du äggvitorna i mixern med havren.
 4. Lägg 1/3 kopp (80 g) keso med låg fetthalt & inget tillsatt salt. Detta ska också läggas tillsammans med havre och äggvita i mixern.
 5. Häll en tesked (5 ml) vanilj i mixern. Om du vill skapa en sötare pannkaksmix Häll en tesked (5 ml) honung i mixern också.
 6. Avsluta med en fjärdedel skopa vaniljvasslepulver. Detta är den sista ingrediensen i blandaren.
 7. Placera locket på matberedaren. Kör igång tills du har en slät och traditionell smet. Vissa ojämnheter i smeten kan producera tjockare, bättre pannkakor.
 8. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme. Häll på en klick smör eller olja.
 9. Häll smeten i 2 eller 3 cirklar på din panna. Vänd pannkakor halvvägs igenom att tillaga dem på båda sidorna.
 10. Servera dina proteinpannkakor. Du kan lägga till pålägg såsom färsk frukt, strösocker, honung eller glass. Pannkakorna är godast varma.

 

Bananproteinpannkakor eller Äppleproteinpannkakor

 1. Placera 1/3 av en banan i en mixer eller matberedare. Se till att banan du väljer är mogen och att det är kvar av kylskåpet så att det är något mjuk. Hacka upp och tillsätt till blandaren. 
 2. ALTERNATIVT: Istället för en banan kan du tillsätta 1/3 kopp (80 ml) osötad äppelmos eller ett halvt äpple som du strimlat eller hackat.
 3. Separata 3 äggulor från vitan. Efter separation av ägget så häller du äggvitorna i mixern.
 4. Häll i en fjärdedels skopa vaniljvasslepulver tillsammans med bananen/äpplet och äggvitan.
 5. Placera locket på matberedaren. Kör igång tills du har en slät och traditionell smet. Vissa ojämnheter i smeten kan producera tjockare, bättre pannkakor.
 6. Häll smeten i 2 eller 3 cirklar på din panna. Vänd pannkakor halvvägs igenom att tillaga dem på båda sidorna.
 7. Vänd pannkakorna en gång för att få en fin färg på båda sidorna.
 8. Servera dina proteinpannkakor. Du kan lägga till pålägg såsom färsk frukt, strösocker, honung eller glass. Pannkakorna är godast varma.

 

Nötproteinpannkakor

 1. Placera en halv skopa vaniljproteinpulver i din mixer.
 2. Separata 3 äggulor från vitan. Efter separation av ägget så häller du äggvitorna i mixern. Detta bör vara tillsammans med proteinpulvret.
 3. Skopa 1 till 2 matskedar (15 till 30 ml) av mandel- eller jordnötssmör. Placera den i din mixer med vaniljvasslepulvret och äggvitorna.
 4. Häll 1/4 kopp (59ml) osötad mandelmjölk i mixern. Din mixer bör nu innehålla vanilj vasslepulver, äggvita, mandel/jordnötssmör och mandelmjölk. Då är du redo att blanda ingredienserna.
 5. Sätt på locket på mixern. Blanda tills du har en slätliknande konsistens. Eventuella ojämnheter i smeten innebär att pannkakorna blir tjockare.
 6. Stek i en förvärmd och färdigsmord stekpanna. Vänd pannkakor halvvägs genom att se till att båda sidor är ordentligt tillagade.
 7. Servera dina pannkakor. Lägg pålägg såsom färsk frukt, strösocker, honung, eller glass. Dessa pannkakor är bäst serverade varma och topping går att lägga till för mer smak till dem vilket gör dem till en härlig upplevelse för alla.