Bästa kosttillskotten för smala killar

mager traningDu vet hur det ser ut på gymmet: Välbyggda killar står och pumpar och hjälper varandra med till synes omöjligt tunga bänkpressövningar. Så hur gör dessa killar för att bygga muskler? Kosttillskott kan vara en del av svaret, men om du är en smal kille så behöver du även lägga ner hårt arbete och äta rätt för att få en vältränad kropp.

 

Fördelar med kosttillskott

Muskelbyggande kosttillskott blir bara mer och mer populärt och de flesta som gymmar aktivt använder dem definitivt. Biffiga killar har till en viss del kosttillskotten att tacka men givetvis har de även lagt ner mycket tid och hårt arbete. Dock har studier visat att vissa tillskott kan förbättra både maxkapaciteten och uthålligheten och därmed bygga upp muskelstyrkan och muskelvolymen snabbare.

 

Kosttillskott för smala

Om du är en smal person är det mest hälsosamt att bygga och få muskler istället för fett. För detta ändamål kan du komplettera träningen med ett proteinpulver av vassle eller kasein. Båda innehåller alla essentiella aminosyror som är viktiga för muskeltillväxt och reparation. För dig som är vegan eller laktosintolerant kan satsa på ett sojaproteintillskott istället.

Ett annat tillskott som förmodligen kommer fungera väldigt bra är kreatin. Kreatin kan öka både muskelmassan och muskelfiberstorleken – oavsett om tillskottet tas före eller efter träning. Grenade aminosyror, BCAA, kan även det förbättra proteinsyntesen i musklerna.

Men för att bli muskulös räcker det inte med att äta några kosttillskott. Dessa måste kombineras med att träna regelbundet med en mängd olika styrketräningsövningar. Man kan även bygga muskler utan kosttillskott, men studier har under många år visat att avsevärt fler lyckas med sina träningsmål när de tar kosttillskott.